Installation | 23 jun 2022

Höga krav när konstskola byggs ut

Stockholms Konstnärliga Högskola ska byggas ut och installationskonsulten Incoord har nu fått uppdraget att projektera installationer i den nya byggnaden. Höga energikrav ska samordnas med skolans krav på akustik och ventilation.

Höga krav när konstskola byggs ut
Incoord ska projektera installationer i Stockholms konstnärliga högskolas nya byggnad. Bild: Incoord

Incoord har undertecknat ett avtal med Atrium Ljungberg som omfattar projektering och leverans av programhandlingar rörande el, VVS, energi, styr och övervakning i den nya byggnaden. Lokalerna ska användas för att samlokalisera verksamheten och placeras i Slakthusområdet intill Tele 2-arena och omfattar omkring 29000 kvadratmeter BTA. Programarbetet skall pågå till årsskiftet 2022/2023. Projektet som helhet beräknas vara klart 2029.

Uppdraget ger även option på systemhandlingar samt bygghandlingar.

– Den stora utmaningen är att få ihop alla de parametrar som finns i ett sådant här projekt, säger Christoffer Haag, uppdragsledare på Incoord. Det ställs höga energikrav på byggnaden samtidigt som skolornas krav på akustik och ventilation måste mötas. Vår arbetsmodell Infuture bidrar till att allt kan lösas på ett effektivt och smidigt sätt.

Uppdraget började för drygt ett år sedan då SKH kontaktade Christoffer Haag vid framtagandet av kravställan till tävlingen för utformningen av byggnaden. Tack vare Incoords erfarenheter från bland annat projekteringen av Kungliga Musikhögskolans nya lokaler och det nya Kulturhuset Sara i Skellefteå kunde Incoord bidra med mycket kunskap om likande verksamheter.

Källa: Incoord

Publicerad 23 juni 2022

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.