Innovation | 20 apr

Malmberg får innovationspris

Ända sedan starten år 1866 har nya och bättre tekniker varit miljöteknikföretaget Malmbergs drivkraft. Nu har företaget fått innovationspris.

Malmberg får innovationspris
Malmberg är årets vinnare av Innovationspriset i Kristianstad som delades ut av Krinova. Foto: Krinova

Miljöteknikbolaget Malmberg har sitt  huvudkontor i Yngsjö, utanför Kristianstad. Det började med brunnsborrning och filtrering och övergick på 1950-talet till att bygga reningsverk, allt eftersom Sverige moderniserades. På 1970-talet breddades verksamheten även mot biogas och geoenergi – och hela tiden har innovation och lärande löpt som en röd tråd genom verksamheten.

Under gårdagen fick företaget  ta emot innovationspriset som Krinova Incubator & Science Park delade ut under Guldjubelgalan i Kristianstad.

Motiveringen till Innovationspriset lyder:
”Det här är företaget som siktar mot ingenting. Mot noll. Ett företag som med arvet från fem generationer kan luta sig mot en stark historia men som också tar steget in i framtiden genom att kombinera nytänkande och långsiktighet. Deras vurm för en renare värld har förfinats i konceptet Generation Zero där man visar att innovativa energi- och vattenlösningar inte bara är ett sätt att utveckla framgångsrika affärer utan också att möta framtidens samhälleliga utmaningar. En strävan efter noll utsläpp och noll restflöden. Men innovation är inte bara skapande av nya produkter utan också ett tänkande som ska visa sig på många olika sätt i ett företag; i sättet att kommunicera, i nya samverkansformer och i hur man hittar nya vägar i kompetensförsörjning. Allt detta har årets innovationsprisvinnare tagit sig an med fokus och engagemang”.

– Malmberg är en mycket värdig vinnare av Innovationspriset där nytänkande och innovation har löpt som en röd tråd genom hela företagets historia, säger Christian Nyhlén, vd, för Krinova Incubator & Science Park som står bakom innovationspriset.

Källa: Krinova Incubator & Science Park

Publicerad 20 april 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.