Effektivt. | 13 okt 2022

Lyckat långtidstest på Burger King

Enjay har långtidstestat den vätskekopplade värmeväxlaren Lepido som är utformad för smutsig frånluft. Testet har utförts i Malmö på Burger King Bulltofta under 22 månader.

Lyckat långtidstest på Burger King
Långtidstest med den vätske­kopplade värmeväxlaren. Foto: Enjay

Genom långtidstestet hävdar företaget att man nu har bevis för att Lepido erbjuder en stabil och effektiv energiåtervinning i smutsig frånluft, utan behov av filtre­ring eller utökad service. Restaurangen har under testperioden inte heller haft några oönskade driftstopp kopplade till energiåtervinningen.

Under perioden har man utfört löpande mätningar och kan nu uppvisa värden för lufttryckfall, momentan leverans och effektivitet över tid. Restaurangen har varit i full drift 14 timmar per dygn. Värmeväxlaren, som helt saknar förfiltrering, är placerad i imkanalen. Det har inte genomförts service eller rengöring av värmeväxlaren. Rengöring av imkanal har skett enligt lagstadgat intervall.

Publicerad 13 oktober 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.