Lund blev årets värmepumpkommun

Lunds Kommun har utsetts till Årets Värmepumpkommun 2012,av branschorganisationen Svenska Värmepumpföreningen, SVEP.

Det är 7:e året i rad som SVEP delar ut priset.

–  Lunds kommun har under lång tid varit en föregångskommun för värmepumpbranschen och vi är glada att kunna ge dem priset Årets Värmepump kommun 2012, säger Martin Forsén, VD Svenska Värmepumpföreningen.

Lund tilldelas priset med motiveringen:
”Lunds Kommun tilldelas priset som Årets Värmepumpkommun 2012 för sitt genom åren starka engagemang för att främja användandet av värmepumpar och geotermianläggningar i kommunen. Redan 1983 investerade kommunen i en geotermianläggning som än idag förser kommunens fjärrvärmenät med 25 % av dess värme. Ett projekt som visade sig mycket lönsamt. Kommunen har fortsatt sina investeringar i värmepumpande teknik bland annat när de vid ombyggnaden av Högevallsbadet valde en grundvattenvärmepump för anläggningens värmebehov. Den senaste glädjande nyheten är att kommunen valt att anlägga en geotermianläggning för att värma och kyla Lunds nya kommunhus kristallen som skall stå klart 2014.”

–  Vi på kommunen är hedrade av att få ta emot priset Årets Värmepumpkommun. Extra roligt är det att det är branschen själva som uppmärksammat vårt arbete att energieffektivisera i kommunen, säger Mats Helmfrid (M), Kommunstyrelsens ordförande. Med de värmepumpar som idag redan finns i kommunens fjärrvärmenät och fastighetsbestånd gör vi stora besparingar, både ekonomiskt och miljömässigt och det kommer att bli ytterligare besparingar när Kristallen är färdigställt.

Källa: SVEP

Publicerad 4 januari 2013

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.