Ventilation | 29 apr 2022

Lindabs förvärv av tysk ventilationsdistributör klart

Den första mars stod det klart att Lindab köpt upp den tyska ventilationsdistributören Felderer. Nu har konkurrensmnydigheterna sagt sitt och affären har slutförts.

Lindabs förvärv av tysk ventilationsdistributör klart
Idag blev affären mellan tyska Felderer och Lindab klar och Felderer är från och med idag en av del av Lindab. Foto: Felderer

Felderer är en av Tysklands största distributörer av ventilationsprodukter såsom kanaler, ljuddämpare, bafflar och brandskyddsprodukter. De tillverkar även cirkulära ventilationskanaler i egen regi. Försäljning och distribution sker på sju orter i södra och västra Tyskland. Felderer AG har sin bas i Feldkirchen utanför München. Bolaget omsätter runt 700 miljoner kronor årligen och har 160 medarbetare.

Förvärvet skulle först godkännas av tyska konkurrensmyndigheter, vilket blev klart den 30 mars. Idag kunde till slut hela affären slutföras och Felderer är från och med nu en del av Lindab.

Med förvärvet mer än fördubblas Lindabs omsättning i Tyskland, samtidigt som Lindab får en stark ställning i hela landet.

 

Källa: Lindab

Publicerad 29 april 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.