Förvärv | 2 maj

Lindab växer med rektangulära ventilationskanaler

Lindab har förvärvat den brittiska tillverkaren Firmac Ltd som är specialiserad på maskiner för rektangulära ventilationskanaler.

Lindab växer med rektangulära ventilationskanaler
Lindab har köpt den brittiska tillverkaren Firmac Ltd, som är specialiserad på maskiner för tillverkning av rektangulära ventilationskanaler. Foto: Firmac

Firmac grundades 1985 för att automatisera tillverkningen av rektangulära ventilationskanaler. Bolaget är idag marknadsledande i Europa och exporterar sina högkvalitativa maskiner till ett 50-tal länder. Försäljningen är till stor del projektbaserad.

– Vi ser fram emot att välkomna Firmac till Lindab. Det är ett utmärkt komplement till Lindabs nuvarande verksamhet, säger Ola Ringdahl, vD och koncernchef för Lindab.

Lindab är genom sin verksamhet Spiro ledande på maskiner för tillverkning av cirkulära ventilationskanaler. Nu adderas motsvarande verksamhet för rektangulära kanaler.

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab och tillsammans med Spiro erbjuda marknadens ledande maskiner för tillverkning av ventilationskanaler, säger Simon Morrell, vd för Firmac.

Firmac omsätter cirka 40 miljoner kronor årligen och har en rörelsemarginal i linje med Lindabs rörelsemarginal inom affärsområde Ventilation Systems.

Firmac har 32 medarbetare och är baserad i Scarborough i Storbritannien.

Källa: Lindab

Publicerad 2 maj 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.