Försäljning | 13 jun

Lindab nysatsar i Uppsala

Lindab har slagit upp portarna till en nybyggd proffsbutik inom plåt- och ventilationsprodukter i Uppsala.

Lindab nysatsar i Uppsala
Lindab nysatsar i Uppsala med en nybyggd butik för ventilationsprodukter. Foto: Lindab

– Uppsala är Sveriges fjärde största stad och vi på Lindab vill fortsätta att växa tillsammans med staden och våra kunder. Nu öppnar vi en ny proffsbutik i en nybyggd lokal i ett attraktivt område som kommer att göra det ännu enklare för våra kunder att besöka oss, dessutom kan vi erbjuda ett bredare utbud av produkter i en större och modernare lokal anpassad efter våra kunders behov, säger John Gauffin, vd för Lindab Sverige AB.

Lindab haft försäljning av plåt- och ventilationsprodukter i Uppsala sedan 1988. Nu tar företaget nästa steg i med en nybyggd lokal i företagsområdet Östra Fyrislund.

– Den nya lokalen skapar en bättre upplevelse för både våra kunder och medarbetare. Det är en större proffsbutik, ett mer välsorterat lager och fräschare lokaler, säger Camilla Jennlinger, regionchef på Lindab.

Lokalen är 2420 kvadratmeter stor och kommer att rymma butik, kontor, lager och även lokal produktion av ventilationskanaler. Företaget investerar även i fossilfria transporter för ett minskat klimatavtryck.

– Med lokal produktion av ventilationskanaler förbättrar vi leveranstiderna för våra kunder i hela regionen och skapar en större flexibilitet i hela vårt erbjudande. Samtidigt som vi aktivt arbetar för ett bättre klimat genom färre långa transporter av skrymmande ventilationskanaler. Därtill kommer vi att satsa på fossilfria transporter som ett ytterligare led i vårt hållbarhetsarbete, säger John Gauffin, vd Lindab Sverige AB.

Källa: Lindab

Publicerad 13 juni 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.