Förvärv | 24 apr 2023

Lindab köper tjeckisk ventilationstillverkare

Lindab har förvärvat en tjeckiska ventilationsverksamheten Ventilace EU, som är en väletablerad tillverkare av rektangulära ventilationskanaler i Tjeckien.

Lindab köper tjeckisk ventilationstillverkare
Lindab har förvärvat den tjeckiska ventilationstillverkaren Ventilace EU. Foto: Shutterstock

Ventilace EU:s  verksamhet är framför allt känd för sin hög servicenivå och snabba leveranser. Lindab har sedan tidigare ett samarbete där Ventilace EU har bistått vid produktionstoppar i Lindabs centrala produktionsanläggning i Tjeckien.

– Vi välkomnar Ventilace EU, som vårt första tjeckiska förvärv, in i Lindab, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab. Vi har goda relationer sedan tidigare och ser fram emot att vidareutveckla verksamheten tillsammans. Det är glädjande att Ventilace EUs delägare och vd, Jiří Chvátal, kommer att fortsätta att driva verksamheten som del av Lindab.

Den förvärvade verksamheten omsätter runt 42 miljoner svenska kronor årligen och sysselsätter 30 medarbetare. Tillträde förväntas ske under juni månad.

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab och förstärka verksamheten i Tjeckien. Vi bidrar med kunskap om rektangulära ventilationskanaler och med upparbetade kundrelationer samtidigt som vi kan dra nytta av den kompetens som Lindabs centrala produktionsanläggning i Tjeckien har. Tillsammans blir vi starkare än var för sig, säger Jiří Chvátal, vd för Ventilace EU.

 

Källa: Lindab

Publicerad 24 april 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.