Förvärv | 24 apr

Lindab köper tjeckisk ventilationstillverkare

Lindab har förvärvat en tjeckiska ventilationsverksamheten Ventilace EU, som är en väletablerad tillverkare av rektangulära ventilationskanaler i Tjeckien.

Lindab köper tjeckisk ventilationstillverkare
Lindab har förvärvat den tjeckiska ventilationstillverkaren Ventilace EU. Foto: Shutterstock

Ventilace EU:s  verksamhet är framför allt känd för sin hög servicenivå och snabba leveranser. Lindab har sedan tidigare ett samarbete där Ventilace EU har bistått vid produktionstoppar i Lindabs centrala produktionsanläggning i Tjeckien.

– Vi välkomnar Ventilace EU, som vårt första tjeckiska förvärv, in i Lindab, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab. Vi har goda relationer sedan tidigare och ser fram emot att vidareutveckla verksamheten tillsammans. Det är glädjande att Ventilace EUs delägare och vd, Jiří Chvátal, kommer att fortsätta att driva verksamheten som del av Lindab.

Den förvärvade verksamheten omsätter runt 42 miljoner svenska kronor årligen och sysselsätter 30 medarbetare. Tillträde förväntas ske under juni månad.

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab och förstärka verksamheten i Tjeckien. Vi bidrar med kunskap om rektangulära ventilationskanaler och med upparbetade kundrelationer samtidigt som vi kan dra nytta av den kompetens som Lindabs centrala produktionsanläggning i Tjeckien har. Tillsammans blir vi starkare än var för sig, säger Jiří Chvátal, vd för Ventilace EU.

 

Källa: Lindab

Publicerad 24 april 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.