Förvärv | 15 jul 2022

Lindab köper svensk ventilationstillverkare

Lindab stärker både försäljning och produktion av rektangulära ventilationskanaler genom att förvärva Giroventilation AB. Girovent har 31 anställda och omsätter omkring 55 miljoner om året.

Lindab köper svensk ventilationstillverkare
Lindab har köpt upp ventilationstillverkare Girovent i Huddinge.

Girovent är en väletablerad tillverkare av rektangulära ventilationskanaler sedan 1980-talet, med bas i Huddinge. Företaget har vuxit kraftigt de senaste åren och med Lindab som ägare finns förutsättningar att växa ytterligare. Lindab har nämligen redan tillverkning av rektangulära ventilationskanaler i regionen genom Crenna, vilka Lindab förvärvade år 2020.

Girovent kommer att kunna dra nytta av Crennas produktionsanläggningar för att skala upp sin verksamhet.

– Vi är mycket glada över att välkomna Girovent in i Lindab, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab. Det är extra roligt att vi dessutom kan bygga vidare på Crennas verksamhet och samtidigt ge Girovent förutsättningar för att växa ytterligare. Vi är också mycket glada över att Girovents vd, Marcus Sundkvist, kommer att fortsätta att driva verksamheten som del av Lindab.

Vi delar Lindabs övertygelse om att hög kvalitet och nära relationer med kunderna är viktiga framgångsfaktorer.

                                        Marcus Sundkvist, vd för Girovent

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab där vi kommer kunna dra nytta av Lindabs globala inköp och distributionsnät samtidigt som vi bidrar med vår kunskap och lokala närvaro, säger Marcus Sundkvist, vd för Girovent.

Källa: Lindab

Publicerad 15 juli 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.