Förvärv | 3 mar

Lindab köper irländsk ventilationstillverkare

Lindab har förvärvat det irländska ventilationsbolaget Irish Ventilation & Filtration. Förvärvet stärker Lindabs närvaro på Irland.

Lindab köper irländsk ventilationstillverkare
”Irish Ventilation & Filtration är ett kundfokuserat företag med hög servicenivå och gedigen ventilationskunskap. Det är ett förvärv som kompletterar Lindab på många plan”, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab. Foto: Lindab

Irish Ventilation & Filtration är en ledande distributör av ventilationsprodukter och riktar sig främst mot underhållsavdelningar på stora internationella företag samt underhållsentreprenörer. Företaget erbjuder framför allt filter och fläktar, men även spjäll, galler och ventilationskanaler. De har även egen design och produktion av ventilationsaggregat.

– Irish Ventilation & Filtration är ett kundfokuserat företag med hög servicenivå och gedigen ventilationskunskap. Det är ett förvärv som kompletterar Lindab på många plan, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab. Att en stor del av försäljningen är riktad mot underhåll av ventilationssystem ger en stabil verksamhet och långsiktiga relationer med kunderna. Samtliga fem delägare i detta välskötta bolag kommer dessutom fortsätta vara del av bolaget framöver, vilket vi är mycket glada över.

Irish Ventilation & Filtration grundades för mer än 25 år sedan och har sin bas i Crumlin utanför Dublin. Bolaget omsätter cirka 100 miljoner årligen och har en högre rörelsemarginal än Lindab. Irish Ventilation & Filtration har 19 medarbetare.

– Vi ser mycket fram emot att bli del av Lindab. Vi har byggt en stark position inom ventilationsbranschen på Irland och sätter, precis som Lindab, en stolthet i att arbeta med produkter av hög kvalitet och i långa relationer med kunder och leverantörer. Vi ser fram emot att bygga varumärket Irish Ventilation & Filtration som en del av Lindab-koncernen,  säger Paul Mongey, vd på Irish Ventilation & Filtration.

 

Källa: Lindab

Publicerad 3 mars 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.