Ventilation | 5 okt 2023

Lindab köper brittisk ventilationstillverkare

Lindab har köpt upp det brittiska ventilationsbolaget HAS-Vent, som är en av Storbritanniens ledande tillverkare och distributörer av ventilationsprodukter.

Lindab köper brittisk ventilationstillverkare
Lindab har förvärvat brittiska HAS-Vent. Foto. HAS-Vent

HAS-Vent har egen tillverkning av cirkulära, ovala och rektangulära ventilationskanaler, samt distribution av ett brett utbud av ventilationsprodukter. HAS-Vent har tio filialer i Storbritannien, varav några på orter där Lindab idag inte har egen verksamhet.

– Vi ser fram emot att välkomna HAS-Vent till Lindab, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef för Lindab.

– Lindab och HAS-Vent har jobbat sida vid sida på den brittiska marknaden med ett produktutbud och en kundfilosofi som liknar varandra, så det känns naturligt att vi nu går samman för att kunna ge ännu bättre distribution och service till våra kunder. Vi är också mycket glada över att de nuvarande ägarna, Jonathan Black och Peter Slater, kommer att fortsätta driva verksamheten som del av Lindab, fortsätter han.

HAS-Vent har 105 medarbetare och omsätter cirka 280 miljoner kronor årligen med en rörelsemarginal som är högre än Lindabs. Bolaget har sitt huvudkontor i Birminghamn och har verksamhet på tio orter Storbritannien.

Källa: Lindab

Publicerad 5 oktober 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.