LEDARE | 13 jun 2018

• LEDARE: Spara på vattnet – och allt annat som inte kom med

Foto: Gunilla Bodemo Lindahl.

I detta sommarnummer fokuserar vi på solenergi, vilket visat sig synnerligen lämpligt då solen stått som spön i backen (!) över i stort sett hela Sverige. Du kan förstås läsa åtskilliga andra intressanta artiklar också. Men tänk om du visste så mycket bra grejer som vi inte haft utrymme att publicera! Här följer ett axplock från delar av Sverige.

Norrtälje. I skrivande stund får Utvecklingscentrum för Vatten på Campus Roslagen fint besök av tre ministrar. Nämligen närings- och innovationsminister Mikael Damberg, landsbygdsminister Sven-Erik Bucht och
socialminister Annika Strandhäll. De ska bland annat bli informerade om energieffektivitet i de nya studentbostäderna som ska byggas på Campus Roslagen.
Göteborg. Lokalförvaltningen i Sveriges lilla London vill förbättra energi beteendet i storkök genom digitalt stöd. Så man har tittat på möjliga lösningar för energianvändning i storkök. Kökspersonalen är positiv till arbetet. Lokalförvaltningen går nu vidare med genomförandeprojekt.
Nordvästra Skåne. Trots Nordvästra Skånes Vatten och Avlopps (NSVA) uppmaningar om att spara på dricksvattnet har vattenförbrukningen ökat. ”Läget är allvarligt”, säger Jonas Håkansson, chef på NSVA.
Malmö. Hur mycket vatten får plats i trädgården? VA Syd vill att fler tar hand om dagvattnet i sin egen trädgård. På så sätt hjälper man till att motverka risken för översvämning när det blir skyfall.
Eskilstuna. Nytt stöd från Energimyndigheten ska minska hindren för energieffektivisering för små och medelstora företag. För att få fler att göra mer, öppnar man för möjligheten att söka stöd inom områden
som ska leda till en effektivare energianvändning.
Uppsala. Årets klimatstad 2018 i Världsnaturfonden WWF:s stadsutmaning One Planet City Challenge. Uppsala vann tack vare hållbar mobilitet och för sina ambitioner kring förnybar energi och energieffektivitet.
Tranås. Intresset för egna solceller växer. Tranås Energi öppnar för samarbeten med fler lokala solcellsinstallatörer.

Trevlig läsning – och ha en skön sommar!

Publicerad 13 juni 2018

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.