Kyllaboratoriet i Katrineholm räddas?

Sveriges Energi- och Kylcentrum i Katrineholm kan eventuellt få en nystart. Två anställda är intresserade av att ta över verksamheten.

Det finns förhoppningar om att Sveriges Energi- och Kylcentrum i Katrineholm ska kunna återuppstå om än i en mer begränsad utformning. Företaget försattes i somras av ägarna i frivillig likvidation av ekonomiska orsaker.
Förhandlingar har nu inletts mellan de anställda Jörgen Rogstam och Mattias Dahlberg som köpare, och likvidatorn. Målet är att kunna köpa en del av utrustningen och eventuellt vara kvar i samma lokaler.
– I första läget är målet att vara kvar i lokalerna, men på en begränsad yta. Tanken är att fokusera mer på fältmätningar, vilket med framgång utfördes under tiden som Sveriges Energi- och Kylcentrum fanns, säger Jörgen Rogstam.
Sveriges Energi- och Kylcentrum grundades 2004. Under åren har man arbetat mycket med forskning och utveckling inom koldioxidteknik, arrangerat seminariet Vintersportarenor, utbildat driftpersonal som handhar och använder isbanornas kylanläggningar, men också drivit projekt åt till exempel Svenska Ishockeyförbundet. Besked om företagets framtid kommer under november.

Mark Kretz, Energi & Miljö 10/10 sid 12

Publicerad 29 oktober 2010

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.