Kyllaboratoriet i Katrineholm räddas?

Sveriges Energi- och Kylcentrum i Katrineholm kan eventuellt få en nystart. Två anställda är intresserade av att ta över verksamheten.

Det finns förhoppningar om att Sveriges Energi- och Kylcentrum i Katrineholm ska kunna återuppstå om än i en mer begränsad utformning. Företaget försattes i somras av ägarna i frivillig likvidation av ekonomiska orsaker.
Förhandlingar har nu inletts mellan de anställda Jörgen Rogstam och Mattias Dahlberg som köpare, och likvidatorn. Målet är att kunna köpa en del av utrustningen och eventuellt vara kvar i samma lokaler.
– I första läget är målet att vara kvar i lokalerna, men på en begränsad yta. Tanken är att fokusera mer på fältmätningar, vilket med framgång utfördes under tiden som Sveriges Energi- och Kylcentrum fanns, säger Jörgen Rogstam.
Sveriges Energi- och Kylcentrum grundades 2004. Under åren har man arbetat mycket med forskning och utveckling inom koldioxidteknik, arrangerat seminariet Vintersportarenor, utbildat driftpersonal som handhar och använder isbanornas kylanläggningar, men också drivit projekt åt till exempel Svenska Ishockeyförbundet. Besked om företagets framtid kommer under november.

Mark Kretz, Energi & Miljö 10/10 sid 12

Publicerad 29 oktober 2010

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.