KYLVÄRMEPUMP | 13 mar 2018

Kyl och värme i ett

Kyl och värme i ett

Thermocooler HP är en integrerad kylvärmepump till Envistar Flex-serien.

Kylvärmepumpens alla delar finns inbyggda i en moduldel som placeras i luftbehandlingsaggregatet. Detta medför att fastighetsägaren får en totallösning för värmning av ventilationsluft och komfortkyla i ett aggregat. Eftersom allt är integrerat i luftbehandlingsaggregatet behövs varken eftervärmningsbatteri, shuntgrupper eller kylinstallationer utomhus. Detta leder också till kortare tider för projektering och installation samt förenklad samordning i byggnationen.

Thermocooler HP styrs av frekvensomformare vilket innebär att aggregatet kan kyla luften steglöst från 19 till 140 kW vid ett luftflöde från 2,4 till 8,6 kbm/s.

• Luftflöde 0,25–8,60 kbm/s
• Elva storlekar
• Högt COP i värmefallet
• Högt EER (COP) – upp till 6,0 i kylfallet
• Kyleffekt 2,7–140 kW

www.ivprodukt.se 

Publicerad 13 mars 2018

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.