Ventilationsdon | 1 mar

Koldioxidneutralt don

Line från Climecon finns i nya material, Accoya-trä eller opalglas. Accoya är enligt tillverkaren en koldioxidneutral produkt.

Koldioxidneutralt don
Passar för fukt och värme.

Den ekologiska vinägerbehandlingen gör träet starkt och hållbart. Därför lämpar sig Accoya även för krävande förhållanden, som bastur, där materialet utsätts för fukt och värme.

Som standard är furan ljust tonad men kan även fås obehandlad och ytbehandlad på lämpligt sätt. Opalglas passar i ljusa och luftiga utrymmen. Line har en rund eller fyrkantig synlig decoplatta.

Sedan tidigare finns materialet lackerad plåt med kulörerna matt svart eller vitt.

Källa: climeconair.com/se-sv

Publicerad 1 mars 2024

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.