Kina anpassar sig

Kina lär ha sagt sig beredda att gå med i ett nytt “Kyoto-avtal” under förutsättning att andra industriländer satsar på en minskning av sina utsläpp till 2020. Uttalandet gjordes vid ett besök av ett antal EU-kommissionärer i Kina. Diskussionerna lär också ha omfattat relationer till Afrika, där Kina satsat stort under många år och där både metoder och avsikter kan ifrågasättas. Ett ämne som också är utgångspunkten för Henning Mankells nya bok “Kinesen”.

Eftersom kommissionärerna också diskuterat de svåra frågorna som t.ex. Tibet och mänskliga rättigheter så kanske man kan hoppas på att dialogen de haft innebär att man inte bara pratat affärer, klimat och affärsklimat utan också relationsklimat för uthållighet i en djupare mening?

Publicerad 7 maj 2008

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.