Keypoint köpte Luftmiljögruppen i Sverige

 

Keypoint AB har förvärvat samtliga aktier i Luftmiljögruppen i Sverige AB (LMG) och e-handelsplatsen www.citcop.se.

I samband med köpet har Michael Flodin utsetts till ny VD. Tidigare VD Lars-Olof Svensson blir försäljningschef.

– Vi har under ett antal år arbetat på en hårt konkurrensutsatt marknad men nu är det dags att utveckla försäljningskanaler, samarbetspartners och produktutbud. Vi har ett tydligt mål att öka LMGs volymer och närvaro på marknaden, säger Lars Olof Svensson, tidigare VD i de båda bolagen.

– Vi ser fram emot en aktiv period framöver och jag lämnar med varm hand över VD-ansvaret till min erfarne kollega Michael Flodin. Michael har en bred bakgrund från en rad bolag, stora som små. Hans erfarenhet som VD, produktutvecklingschef, logistikchef och inte minst som pionjär inom kommersialisering av web-lösningar för företag kommer att innebära en stor tillgång för oss.

– Efter en tung period på marknaden ser vi med tillförsikt på framtiden. Vi står väl rustade med ett LMG bestående av adekvat kostnadsstruktur, ett balanserat nät av återförsäljare i Sverige och Danmark samt en marknadsledande web-handel i form av www.citcop.se. Jag och Lars-Olof kommer nu att växla ut rejält för att ta LMG dit det förtjänar, kommenterar Michael Flodin.

– LMG är ett bolag med stor potential, tillägger Torbjörn Geijer, ordförande i Keypoint AB. Med 150.000 sålda värmepumpar, bra management och medarbetare, bra kunder, kvalitet i alla led och en fantastisk e-handelsplattform i www.citcop.se finns alla förutsättningar för att fortsätta vara marknadsledande i Sverige och Danmark. Vi ser med spänning fram emot 2013 års aktiviteter, avslutar Torbjörn Geijer.

Källa: Luftmiljögruppen

 

Publicerad 13 maj 2013

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.