Jonas Gräslund ser fram emot nytt nätverk

Jonas Gräslund arbetar han som teknikchef för kommersiell utveckling i Norden på Skanska. Sedan december 2012 är han också adjungerad installationsprofessor vid Chalmers.

Hur kommer det sig att du blivit adjungerad professor i installationsteknik vid Chalmers?
– Skanska har ett antal adjungerade professorer anställda vid olika högskolor. Själv fick jag frågan av forsknings- och utvecklingschefen Kyösti Tuutti om jag kunde ta över rollen som adjungerad vid Chalmers som ersättare för en pensionerad kollega. Mitt uppdrag är att på 20 procent av min arbetstid ägna mig åt avdelningen för Installationsteknik vid Chalmers. Förordnandet är på tre år.

Vad vill du uppnå?
– Det ska bli intressant att få ett helt nytt nätverk att utnyttja. Vi kan vi ju kanalisera tekniska frågor till forskare med specifika kunskaper, samtidigt som chalmersforskarna kan ges chansen att pröva sina teorier hos oss i praktiken.

Finns det redan konkreta planer för detta?
– En sådan plan är att utveckla vårt system för enkla och robusta ventilationssystem som vi redan tillämpar kopplat till det borrhålslagersystem för värme och kyla som vi arbetar med. Det kan handla om att utveckla dimensioneringshjälpmedel för borrhål. Vi vill också få borrhålslagersystemet vetenskapligt utvärderat.

Mark Kretz, Energi & Miljö nr 1/2013 sidan 14

Publicerad 25 januari 2013

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.