Jag önskar välkommen till Anita, Yifan och Jan – våra nya krönikörer!

Jag önskar välkommen till Anita, Yifan och Jan – våra nya krönikörer!

Efter mycket om och men och en hel del tänkande och planerande och pratande kan vi nu presentera tre nya krönikörer i tidningen.

Ulla Janson, Anna Joelsson och Willy Ociansson har gjort ett fantastiskt jobb som krönikörer i många, många år. Men hur bra något än är så har allt ett slut, även om jag hoppas att det inte är helt slutskrivet för dem i kommande nummer av Energi & Miljö.

Ulla Janson, Anna Joelsson och Willy Ociansson har gjort ett fantastiskt jobb som krönikörer.

Låt mig så presentera det kommande årets krönikörer:

Anita Derjanecz. VD i organisationen Rehva i Bryssel (Federation of European heating, ventilation and air-conditioning associations) som är en sammanslutning för vvs-branschens organisationer i Europa. Hon jobbar med och håller koll på exempelvis EU-frågor som har bäring på branschen.

Yifan Guo. Certifierad energiexpert och likaledes certifierad miljöbyggnadssamordnare på Assemblin ventilation i Växjö. Hon har sin kompetens inom energi- och innemiljöfrågor för nyproducerade och befintliga byggnader. Uppväxt i Kina, har en masters degree i Hospitality Management i Schweiz, men karriären kom ändå att handla om energi och innemiljö inom den svenska byggbranschen.

Jan Fredriksson. Han arbetar för andra gången på Svensk byggtjänst i Stockholm som redaktör och projektledare för AMA VVS & Kyla. Han har också förflutet som industrirörmontör, akademin på Högskolan i Gävle och journalist på tidningen VVS-Forum.

Temat i detta nummer av Energi & Miljö är sanitet. Om man vill uppleva hur det går till bland sanitetsarbetare i Nigeria föreslår jag en titt på sidan 36. Tyvärr inte upplyftande alls men definitivt tänkvärt.

God jul och Gott nytt år och – inte minst – trevlig läsning!

Peter Olofsson, chefredaktör
070-266 43 40 • peter.olofsson@energi-miljo.se

Publicerad 22 december 2021

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.