Utbildning | 6 maj 2015

IUC vinner upphandling av VVS-montörutbildning

Installatörernas Utbildningscentrum, IUC, har vunnit Arbetsförmedlingens upphandling av utbildning för VVS-montörer i Sverige. Avtalet löper på 2 år från och med 1 april 2015 med option på 2 års förlängning.

– Det känns fantastiskt roligt att Arbetsförmedlingen har valt IUC för detta uppdrag. Vi har en gedigen erfarenhet inom VVS-utbildning och det ska bli riktigt roligt att få bidra till arbetslösas möjlighet att få utbilda sig till ett spännande och intressant yrke, säger Marcus Andersson, Vd på IUC.

– Att få utbildningen till Katrineholm är jättekul. Det är en bra möjlighet för rätt person att få en gedigen yrkesutbildning. Skolan är modern med fina lokaler, erfaren personal och dessutom ligger skolan mycket centralt, säger Lena Strindberg på Arbetsförmedlingen i Katrineholm.

Arbetsförmedlingarna i hela Sverige har möjlighet att skicka deltagare löpande. Utbildningen är uppdelad i sju utbildningsmoduler. Samtliga deltagare startar med en tre veckors introduktionsmodul, där individens kunskaper stäms av. Utifrån resultatet av kompetensinventeringen läggs deltagarens individuella studieplan. Studieplanen kan spänna mellan 15 till 41 veckor eller mer beroende på deltagarens förkunskaper. Efter varje utbildningsmodul genomförs en kunskapskontroll för att säkerställa att deltagaren är redo att gå vidare till nästa modul. Utbildningen avslutas alltid med åtta veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande).

– Individanpassad platsförlagd utbildning är en utbildningsform som kräver flexibilitet och lyhördhet. IUC har erfarenhet av den typen av utbildning sedan tidigare och vi ser verkligen fram mot att hälsa deltagarna välkomna till Katrineholm och IUC, avslutar Marcus Andersson.

 

Källa: IUC

Publicerad 6 maj 2015

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.