ISOLERING. | 20 jun

Isoleringsmaterial utan halogen

NH/Arma Flex Smart heter ett nytt halogenfritt isoleringsmaterial.

Isoleringsmaterial utan halogen

Det bygger på innovativ skumteknik, är flexiblare än konventionella halogenfria isoleringsmaterial av cellgummi och enklare att installera. Produktens UV- och åldringsbeständighet sägs säkerställa kondenskontroll och hög energieffektivitet på lång sikt. NH/Arma Flex Smart skiljer sig från sina föregångare vad gäller struktur och utseende – den är svart, har en mycket slät yta och är mer kompakt.

I händelse av brand sägs detta halogenfria isoleringsmaterial inte avge korrosiva gaser som kan bilda aggressiva syror vid kontakt med brandsläckningsvatten.

Källa: armacell.com

Publicerad 20 juni 2022

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.