Internationellt energipris till KTH-professor

Professor em. Eric Granryd, Energiteknik KTH, har tilldelats Peter Ritter von Rittinger International Heat Pump Award.

 

Han tog emot medaljen vid en ceremoni den 21 maj i Zürich.Medaljen delas var tredje år ut av IEA, International Energy Agency, till personer som på ett avgörande sätt bidragit till forskning och utveckling av effektiva värmepumpsystem.Avdelningen Tillämpad Termodynamik och Kylteknik som Eric Granryd började bygga upp under 1980-talet tillhör idag världens ledande forskningsinstitutioner inom området kyl- och värmepumpteknik.

Peter Ritter von Rittinger var en österrikisk ingenjör som konstruerade och 1855 installerade världens första värmepump i byn Ebensee i Österrike.

Publicerad 27 maj 2008

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.