Konferens | 11 apr

Internationell ventilationskonferens till Sverige

Roomvent, som är en internationell konferens om ventilation och inneklimat, kommer till Sverige och Stockholm nästa år, i samband med Nordbygg.

Internationell ventilationskonferens till Sverige
Jaana Petherbielke, vd för EMTF.

Forskarkonferensen Roomvent, som startade i Stockholm har arrangerats sjutton gånger runt om i världen, senast i Kina, men återvänder nu till staden där allt en gång började 1987.

– Det är helt fantastiskt att vi får anordna en så stor internationell forskarkonferens som Roomvent i Sverige. Vi kommer ha en bra representation från industrin, mycket tack vare att det hålls på Nordbygg. Det känns tryggt att hålla den på Stockholmsmässan som ju är en mötesplats med mycket erfarenhet av internationella events, säger Jaana Petherbielke är vd för EMTF, Energi- och Miljötekniska Föreningen, som står bakom den svenska delen av Roomvent, i partnerskap med Nordbygg och Svensk Ventilation.

Konferensens huvudtema är ”hälsosam luft tillsammans”. De fem spåren för konferensen är inomhusklimat, ventilation och energiprestanda, modellera och mäta prestanda, kommission och inspektion samt industriell ventilation.

På Roomvent kommer aktuella forskningsartiklar diskuteras tillsammans med industrin. Konferensen kommer hållas under tre dagar, inklusive en galamiddag i Viktoriahallen.

– För oss på Nordbygg är det naturligtvis väldigt roligt att ledande expertis inom ventilation, som är en av våra största utställargrupper, kommer med representanter från hela världen. Genom detta stärks vår roll som en internationell mötesplats där aktörer i framkant kan utveckla sina kunskapsområden tillsammans, säger Lina Hann, projektledare för Nordbygg.

Källa: Nordbygg

Publicerad 11 april 2023

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.