Projekt | 6 okt 2022

Installationsuppdrag till Instalco i sjukhusprojekt

Instalcobolagen Henningsons El, Dalab och Intec har fått ett gemensamt uppdrag att vara med vid om- och utbyggnaden av intensivvårdsavdelningen vid Falu lasarett. Samlat ordervärde är 140 miljoner.

Installationsuppdrag till Instalco i sjukhusprojekt
Instalco får uppdrag vid utbyggnaden av Falu lasarett. Illustration: Arkitema

Uppdraget är ett partneringprojekt tillsammans med Byggdialog, Regionfastigheter Dalarna och övriga samarbetspartners. I projektet ansvarar Instalco för installationer av el (Henningssons), ventilation (Dalab) och för projektering (Intec). Centralt i projektet är att ta stor miljöhänsyn genom energieffektiva lösningar.

– Just den här typen av projekt har vi lång erfarenhet av inom Instalco och vi kan erbjuda kunden en komplett produkt från projektering till installation. I samverksansmodellen har vi också möjlighet att föreslå de mest hållbara och energibesparande lösningarna, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr.

Genom uppdraget förstärker Instalco sin position som en av de ledande sjukhusbyggarna i Sverige inom el, VS och ventilation. Genomförandefasen inleds under hösten 2022 med slutförande 2025.

Projektet omfattar 11 000 kvadratmeter nybyggnation plus ombyggnation av befintligt hus på 2 000 kvadratmeter. Ovanpå den befintliga akutmottagningen byggs sex nya våningar med lokaler för vård som röntgen, laboratoriemedicin, intensivvård och onkologi. Akutmottagningen kommer fortsätta att bedriva sin verksamhet under hela byggnationen, något som ställer höga krav på planering, samordning, logistik och patientsäkerhet.

Källa: Instalco

Publicerad 6 oktober 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.