Expansion | 2 dec 2022

Installationskoncern växer i väst

Installationskoncernen Umia växer i västsverige och startar nu dotterbolaget Umia Göteborg med kontor i Västra Frölunda.
– Vi har haft ögonen på västra Sverige ganska länge. Nu har vi hittat rätt personer med kompetens och driv att leda verksamheten, så etableringen i Göteborg är i en intensiv uppstartsfas, säger Martin Hörnquist, vd för Umia Sverige AB.

Installationskoncern växer i väst
"Branschprofilen" Patrik Hast blir regionchef för Umias nya satsning i västsverige. Foto: Umia

Umia startades 2010 av fyra delägare i Umeå. Idag är man drygt 800 medarbetare i lokalt styrda bolag, omsätter runt 1,3 miljarder kronor och finns med verksamhet från Kiruna i norr till Ystad i söder.

Företaget levererar installationslösningar inom energi-, el-, ventilation-, rör-, regler- och säkerhetsteknik. Fokus ligger på samverkan mellan alla teknikområden och att sälja kompletta lösningar. Affärsupplägget kallas Umiamodellen.

– Vi tror på lokalt engagemang, samverkan mellan teknikområden och tydliga mål. Det fungerar bra på våra andra orter i Sverige och förutsättningarna i Göteborg är goda, säger Martin Hörnquist.

Regionchef för Umia Göteborg blir Patrik Hast, en branschprofil med drygt 30 år i branschen. Han började som rörmontör i unga år – ja, man kan säga att han har det i blodet. Både pappa och farfar var rörläggare. De senaste 15 åren har Patrik Hast haft ledande uppdrag i ett par av de riktigt stora installationsbolagen, senast som filialchef på Kungälvs Rörläggeri i Göteborg.

– Umias upplägg är något nytt och fräscht i branschen. Det kändes lockande direkt när jag fick frågan och kunde se deras koncept på andra orter i landet. Helhetslösningar och samarbete över teknikgränserna ligger i tiden. Det känns effektivt och modernt för både kunderna och medarbetarna, säger Hast.

Han ser goda möjligheter att växa i och omkring Göteborg, På lite längre sikt är målet en successiv tillväxt i stora delar av Västra Götaland. Rekrytering av personal till alla teknikgrenar pågår för fullt.

– Vi har redan klart med ett antal medarbetare från olika teknikområden. Till att börja med kommer vi att jobba i Göteborg och kringliggande kommuner. Vi bygger därifrån med kvalitet och gott stöd från ledningen i Umia Sweden, säger Patrik Hast.

Källa: Umia

Publicerad 2 december 2022

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.