Satsning | 17 aug 2022

Installationskoncern satsar i Östergötland med flera kontor

Installationskoncernen Umia Sweden etablerar sig i Östergötland med ett dotterbolag och öppnar kontor i både Linköping och Norrköping.
– Vi har haft ögonen på Östergötlandsregionen ganska länge och nu har vi hittat rätt personer med kompetens och driv att leda verksamheten, säger Martin Hörnquist, vd för Umia Sweden AB.

Installationskoncern satsar i Östergötland med flera kontor
Ledartrion för Umia Östergötland AB består av Jesper Svensson, Eero Rautio och Patrik Glansberg. Foto: Umia

Umia startade 2010 i Umeå och har utvecklats till ett av landets snabbast växande installationsföretag. Företaget har omkring 900 medarbetare i lokalt styrda bolag och omsätter 1,3 miljarder. Verksamheten är installationslösningar inom inom energi-, el-, fläkt-, rör-, regler- och säkerhetsteknik.

– Vi tror på lokalt engagemang, samverkan mellan teknikområden och tydliga mål. Det funkar bra på våra andra orter i Sverige och förutsättningarna är minst lika bra här, fortsätter Martin Hörnquist.

Verksamheten i Östergötland är redan igång med ett par projekt. Kontoret i Linköping är under etablering och planen är att öppna kontor även i Norrköping. Regionchef är Patrik Glansberg, en ”företagarprofil” med 26 år i branschen som jobbat på Bravida och under senare under år drivit det egna bolaget GT El AB med runt 75 anställda.

– Det såldes för några år sedan. När jag fick höra talas om Umias koncept med samverkan över teknikgränserna blev jag nyfiken. Det är sådant vi alltid talat om i branschen, men få bolag lyckas få till det, säger Patrik Glansberg.

Förutom Patrik Glansberg består ledningsgruppen även av Eero Rautio, entreprenadchef samt Jesper Svensson, servicechef.

Källa: Umia

Publicerad 17 augusti 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.