HELSINGFORSJOBB | 26 okt 2020

Instalcobolag i Finland installerar i shopingcenter

Instalcos bolag LVI-Urakointi Paavola och Twinputki i Finland har fått i uppdrag att göra VS- och sprinklerinstallationer vid utbyggnaden av ett shoppingcenter i Helsingfors.

Uppdraget med ett ordervärde på cirka 50 miljoner kronor gäller utbyggnaden av det befintliga shoppingcentret Lippulaiva i Esbo i utkanten av Helsingfors. Beställare av uppdraget är Skanska där slutkunden är fastighetsägaren Citycon.

– Det här projektet är viktigt på flera sätt, dels en indikation på att marknaden i Helsingfors med nyinvesteringar är stark, dels att projektet är ett fint exempel på hur samarbetet mellan de finska Instalcobolagen fungerar, säger Robin Boheman, CFO i Instalco.

Det befintliga shoppingcentret Lippulaiva ligger i det snabbt växande Espoonlahti-området. Ett helt nytt, modernt och urbant köpcentrum, dubbelt så stort som det gamla centrumet, med totalt ett 80-tal butiker ska byggas i anslutning till en ny tunnelbanestation och bussterminal.

LVI-Urakointi Paavola och Twinputki är två av Instalcos tolv dotterbolag i Finland. Båda är specialister inom sina respektive områden VS-installationer respektive sprinkler och har Helsingfors som sin huvudsakliga marknad.

Publicerad 26 oktober 2020

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.