FINLANDSKÖP | 28 jan 2022

Instalco växer i Finland

Instalco växer i Finland
Jonas Björk, Josefine Häggblom, Gustaf Larsson Ernefeldt, Dan Björkskog och Johan Larsson. Foto: Instalco

Instalco förvärvar Nordpipe Composite Engineering Oy (NCE) i Finland och förstärker därmed sin industridisciplin. Bolaget bedriver verksamhet inom produktion och installation av kompositlösningar till industrin.

NCE med cirka 120 anställda har en global kundbas med sitt säte i Jakobstad mellan Vasa och Uleåborg längs den norra västkusten i Finland. Det senaste verksamhetsåret hade bolaget en omsättning av cirka 235 miljoner kronor.

– En av våra prioriterade strategier är att stärka vår närvaro i Finland och det är glädjande att vi nu genom NCE kan inleda vår industriella satsning även där, säger Robin Boheman, vd i Instalco.

– Det här är ett mycket välskött bolag med hög historisk lönsamhet som passar väl in i Instalco. NCE har sedan tidigare samarbete med flera Instalcobolag, säger Johan Larsson, ansvarig för industridisciplinen i Instalco.

Nordpipe Composite Engineering konstruerar, tillverkar och installerar kompositlösningar för industrier som har processer med aggressiv korrosion, höga tryck och stark erosion. I dessa miljöer ersätts metallmaterial ofta med kemikaliebeständig komposit med lång livslängd. Ett av de största marknadsområdena för NCE finns inom segmenten för vatten- och rökgasrening.

– Genom att gå in i Instalco öppnas nya möjligheter för oss genom den satsning som Instalco gör inom industridisciplinen, där även det marina området ingår. Vi samarbetar sedan tidigare bland annat med Instalcobolaget Mesab och ser nu många nya möjligheter att utveckla vårt bolag inom Instalco, säger Dan Björkskog, vd i NCE.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Nordpipe Composite Engineering Oy med omgående tillträde.

 

Källa: Instalco

Publicerad 28 januari 2022

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.