YSTADSINSTALLATÖR | 29 jan 2019

Instalco startar VS-bolag på Österlen

K.W.A Rör är ett nytt Instalcobolag i Skåne. Dock är det inte ett uppköpt bolag utan ett helt nytt som startats upp av Instalco tillsammans med Kennth Andersson i Ystad.

– Nu har vi dragit igång verksamheten med ett tiotal montörer och vi fokuserar på service och mindre entreprenader inom VS. Under året är målet att växa till dubbla styrkan, säger Kennth Andersson, Vd på K.W.A Rör.

K.W.A Rör utgår med sin verksamhet från Ystad och Österlen och opererar i området mellan Skurup och Kristianstad. Bolaget erbjuder tjänster inom service och ramavtal och jobbar bland annat med installationer av undercentraler och värmepumpar samt stambyten och badrumsrenoveringar. Kunderna är främst kommuner, lokala fastighetsbolag, mindre entreprenörer och bostadsrättsföreningar.

Idén med att Instalco själv startar upp egna bolag har vuxit fram som ett komplement till den huvudsakliga förvärvsstrategin. Instalcos ”Start up-modell” kommer att användas vid speciella tillfällen med en enkel och standardiserad uppstartsprocess då rätt förutsättningar och rätt entreprenör finns.

– Det var en lockande utmaning att bygga upp en sånt här bolag själv här på Österlen. Jag har gjort liknande utvecklingar av verksamhet tidigare men nu får jag göra det mer personligt. Instalcos ”start up-modell” är en intressant lösning som har passat oss perfekt, säger Kennth Andersson.

Kennth Andersson kommer senast från GK Rör där han var distriktschef och själv kommer han från en riktig rörläggarfamilj med tre generationer i rörläggaryrket.

Namnet K.W.A Rör då? Kennth William Andersson Rör.

Publicerad 29 januari 2019

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.