YSTADSINSTALLATÖR | 29 jan 2019

Instalco startar VS-bolag på Österlen

K.W.A Rör är ett nytt Instalcobolag i Skåne. Dock är det inte ett uppköpt bolag utan ett helt nytt som startats upp av Instalco tillsammans med Kennth Andersson i Ystad.

– Nu har vi dragit igång verksamheten med ett tiotal montörer och vi fokuserar på service och mindre entreprenader inom VS. Under året är målet att växa till dubbla styrkan, säger Kennth Andersson, Vd på K.W.A Rör.

K.W.A Rör utgår med sin verksamhet från Ystad och Österlen och opererar i området mellan Skurup och Kristianstad. Bolaget erbjuder tjänster inom service och ramavtal och jobbar bland annat med installationer av undercentraler och värmepumpar samt stambyten och badrumsrenoveringar. Kunderna är främst kommuner, lokala fastighetsbolag, mindre entreprenörer och bostadsrättsföreningar.

Idén med att Instalco själv startar upp egna bolag har vuxit fram som ett komplement till den huvudsakliga förvärvsstrategin. Instalcos ”Start up-modell” kommer att användas vid speciella tillfällen med en enkel och standardiserad uppstartsprocess då rätt förutsättningar och rätt entreprenör finns.

– Det var en lockande utmaning att bygga upp en sånt här bolag själv här på Österlen. Jag har gjort liknande utvecklingar av verksamhet tidigare men nu får jag göra det mer personligt. Instalcos ”start up-modell” är en intressant lösning som har passat oss perfekt, säger Kennth Andersson.

Kennth Andersson kommer senast från GK Rör där han var distriktschef och själv kommer han från en riktig rörläggarfamilj med tre generationer i rörläggaryrket.

Namnet K.W.A Rör då? Kennth William Andersson Rör.

Publicerad 29 januari 2019

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.