STOCKHOLMSVENTILATION | 23 feb 2022

Instalco startar nytt ventilationsbolag i Stockholm

Instalco startar nytt ventilationsbolag i Stockholm
Simon Jennstål, Tobias Eriksson, Jimmy Åsberg och Christina Kassberg. Foto: Instalco

Instalco startar ett nytt ventilationsbolag i Stockholm – Instair AB. Bolaget kommer att arbeta med rådgivning och installation inom luftbehandling. Huvudfokus kommer att vara projekt inom kontor, sjukhus, köpcentrum, skolor och bostäder.

Instair har varit igång sedan senare delen av 2021 och inom kort kommer de första större uppdragen att bli offentliga.
– Målet med Instair är att vi med våra erfarenheter, kompetenser och nätverk ska bygga ett innovativt, öppet och projektnära företag. Vi har stor erfarenhet av samverkan och lite större komplexa projekt. Vårt mål är att vara nära projekten och ha ett stort hållbarhetsfokus, säger Simon Jennstål, vd i Instair.
Simon Jennstål kommer senast från GK där han var regionchef. Tillsammans med fem kollegor driver de nu Instair som har startats genom Instalcos Start up-modell. Modellen använder Instalco som ett komplement till förvärv och används vid särskilda tillfällen med en enkel och standardiserad uppstartsprocess då rätt förutsättningar och rätt entreprenör finns.
– Vi är ett sammansvetsat team som känner varandra mycket väl och har arbetat tillsammans i många år. De flesta av oss har över 15 års erfarenhet från olika roller inom projektarbete och projektstyrning inom branschen. Vi räknar med att vara runt ett 10-15-tal anställda inom en relativt snar framtid, säger Simon.
Instair har sitt huvudkontor beläget hos Instalcobolaget Ohmegi i Sollentuna i norra Stockholm.
– Upplägget med Instalcos stöd och trygghet i deras modell tillsammans med våra erfarenheter, kompetenser och nätverk tror vi är den perfekta kombinationen. Vi ska tillsammans bygga ett innovativt, öppet och projektnära företag, säger Simon Jennstål.
– Tillsammans med dessa nyckelpersoner täcker vi upp en vit fläck inom affärsområde Stockholm med ventilation i stora projekt. Detta blir ett mycket bra komplement i affärsområdet där vi redan är starka på stora projekt och samverkansprojekt inom el och vs, säger Tobias Eriksson, affärsområdeschef Instalco Stockholm.

    

Källa: Instalco

Publicerad 23 februari 2022

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.