INSTALLATIONSKONSULTER | 17 dec 2020

Instalco startar nytt affärsområde för konsultverksamhet

Instalco startar nytt affärsområde för konsultverksamhet
Robin Boheman, CFO och Anders Lundin, affärsområdesansvarig Instalco Teknikkonsult.

Instalco startar nu formellt sitt nya affärs- och verksamhetsområde Teknikkonsult. Centralt i det nya området blir bolaget Intec under ledning av Anders Lundin som kommer att ingå i Instalcos koncernledning.

Under hösten har verksamheten varit i en uppbyggnadsfas och ett hundratal tekniska konsulter är nu igång inom affärsområdet. Intec genomför uppdrag framför allt för externa kunder men även för andra bolag inom Instalco-koncernen.

Det finns en stor potential att utveckla installations- och byggbranschen inom det här området genom att integrera projektering, tekniskt utförande och förvaltning.

– För att kunna erbjuda kunden de mest hållbara och energieffektiva tekniska lösningarna tar vi hem projekteringsarbetet till installationsbranschen. Med egna tekniska konsulter i Instalco kan vi nå kunden i ett tidigare skede och erbjuda en bredare produkt till ännu fler kunder, säger Per Sjöstrand, vd i Instalco.

Teknikkonsult blir både en ny disciplin och ett nytt affärsområde inom Instalco med Anders Lundin som ansvarig. Anders har en lång bakgrund i branschen och kommer senast från Afry där han verkade som affärsområdeschef.

Drivande inom området Teknikkonsult blir det nya dotterbolaget Intec som etablerats enligt Instalcos start up-modell där Anders Lundin är vd. Intec har under hösten börjat bygga upp sin verksamhet och har idag kontor i Falun, Borlänge, Avesta, Västerås, Norrköping, Örebro, Eskilstuna, Karlstad och Borås.

– Det finns en stor potential att utveckla installations- och byggbranschen inom det här området genom att integrera projektering, tekniskt utförande och förvaltning. Med Intec har vi ambitionen att bli en komplett installationskonsult över hela Norden, säger Anders Lundin.

Teknikkonsulterna i Intec är ingenjörer inom el, ventilation, vs, energi, industri och brandskydd. Kärnverksamheten är projektering och bolaget utför även andra tjänster som exempelvis besiktning, installationssamordning, miljösamordning, riskhantering, kalkyl och utredning.

Källa: Instalco

Publicerad 17 december 2020

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.