KÖP | 24 feb 2020

Instalco förvärvar ytterligare i Lillehammer

Instalco expanderar i centrala Norge genom förvärv av VS-bolaget Haug og Ruud VVS AS i Lillehammer. Förvärvet är ett steg mot att bli multidisciplinära i regionen.
Haug og Ruud skapades i sin nuvarande form 2015 men har lokal förankring och historia sedan 1894 och har idag 31 anställda. Bolaget har sin bas i Lillehammer och har huvudsakliga verksamhet i Innlandet fylke, men även utanför regionen med fasta samarbetspartners.
Haug og Ruud tillhandahåller tjänster inom ventilation, automation, värme, kyla, sanitet och sprinkler och utför arbeten för såväl företag som privatpersoner. För verksamhetsåret 2018 uppgick omsättningen till cirka 71 miljoner norska kronor.
– Vi är glada att få med oss Haug og Ruud som är välskött bolag med god lönsamhet. Med förvärvet får vi också in disciplinen ventilation i vårt utbud i regionen, säger Roger Aksnes, affärsområdesansvarig för Instalco Norge.
Haug og Ruud tillhandahåller också servicetjänster för eftermarknaden vilket är i linje med Instalcos nya strategi att öka serviceutbudet inom koncernen.
– Vi gläder oss att bli en del av Instalco och ser fram emot att kunna vidareutveckla Haug og Ruud och vår verksamhet tillsammans med övriga bolag i koncernen, säger Sigbjørn Dalseghagen, vd i Haug og Ruud.
Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Haug og Ruud VVS AS med tillträde 24 februari.
 

Källa: Instalco

Publicerad 24 februari 2020

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.