RÖRKÖP | 9 sep 2020

Instalco förvärvar MR Rör

Instalco växer ytterligare inom VS-området i Stockholm genom förvärv av MR Rör i Storstockholm AB. Bolagets huvudfokus är att arbeta med kommuner och kommunala bostadsbolag genom ramavtal.

MR Rör utför entreprenader och service inom värme, vatten, kyla och sanitet. För verksamhetsåret 2019 uppgick omsättningen till cirka 35 miljoner.

– Förvärvet av MR Rör gör oss till en ännu starkare spelare inom VS i Stockholmsområdet. MR Rör är nischade mot statliga och kommunala bolag och är starka inom service vilket går i linje med Instalcos långsiktiga strategi att växa inom serviceområdet, säger Tobias Eriksson, affärsområdesansvarig för Instalco Öst.
MR Rör är aktivt i Stockholm och Mälardalen och några av de största kunderna är Sollentuna kommun, Värmdö kommun, Veidekke Entreprenad AB, Nynäshamns bostäder och Stockholmshem. Bolaget har idag 13 anställda.

MR Rör grundades 2004 av Martin Edvinsson som idag är vd i bolaget och delägare tillsammans med Niklas Jansson. Både kommer att fortsätt i sina positioner i MR Rör.

– Vi vill ta näsa steg med MR Rör och ser en stor möjlighet att utveckla vårt bolag och våra affärer genom att bli en del av Instalco och samarbeta med övriga Instalcobolag, säger Martin Edvinsson, vd på MR Rör.

Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i MR Rör i Storstockholm AB med tillträde 8 september.
 

Källa: Instalco

Publicerad 9 september 2020

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.