NORGEJOBB | 14 okt 2020

Instalco får uppdrag vid bygget av cykelvelodrom i Norge

Norska Instalcobolaget Vito har fått i uppdrag att utföra VS-arbeten vid bygget av ett nytt cykelcenter med velodrom i Asker utanför Oslo. Beställare av uppdraget är Veidekke Entreprenør och ordervärdet för Vito ligger på cirka 41 miljoner.

Projektet har namnet Asker Velo och består av två byggnader, den ena med en cykelvelodrom och den andra med lokaler för kontor, butiker, två skolor och en förskola, totalt 15 700 kvadratmeter. Vitos uppdrag är att leverera installationer av sprinkler, sanitet, värme, kyla och ventilation med en gemensam energicentral för de båda byggnaderna som ska hantera energi från 20 energibrunnar för bergvärme.

– Det här är ett bygge som gett stort eko i idrottsnorge och är ett prestigeprojekt för oss. Vi är stolta över att få vara med att bygga den här stora cykelanläggningen i Asker, säger André Skjelsbæk, vd på Vito.

Bygget av cykelvelodromen, som är en förlängning av en nuvarande idrottsanläggning, är en gemensam storsatsning från Norges Cykelförbund, Nordr Eiendom och Asker kommun. Cykelvelodromen med internationell tävlingsstandard kommer att ha en 200 meter lång bana med en multiidrottsyta i mitten. Anläggningen kommer att fungera som norska cykellandslagets tränings- och tävlingscenter.

Ambitionen är att projektet ska klassificeras som ett Hållbart Instalcoprojekt. Byggnationen startar under hösten 2020 och ska stå klart sommaren 2022.

 

Publicerad 14 oktober 2020

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.