NORGEJOBB | 14 okt 2020

Instalco får uppdrag vid bygget av cykelvelodrom i Norge

Norska Instalcobolaget Vito har fått i uppdrag att utföra VS-arbeten vid bygget av ett nytt cykelcenter med velodrom i Asker utanför Oslo. Beställare av uppdraget är Veidekke Entreprenør och ordervärdet för Vito ligger på cirka 41 miljoner.

Projektet har namnet Asker Velo och består av två byggnader, den ena med en cykelvelodrom och den andra med lokaler för kontor, butiker, två skolor och en förskola, totalt 15 700 kvadratmeter. Vitos uppdrag är att leverera installationer av sprinkler, sanitet, värme, kyla och ventilation med en gemensam energicentral för de båda byggnaderna som ska hantera energi från 20 energibrunnar för bergvärme.

– Det här är ett bygge som gett stort eko i idrottsnorge och är ett prestigeprojekt för oss. Vi är stolta över att få vara med att bygga den här stora cykelanläggningen i Asker, säger André Skjelsbæk, vd på Vito.

Bygget av cykelvelodromen, som är en förlängning av en nuvarande idrottsanläggning, är en gemensam storsatsning från Norges Cykelförbund, Nordr Eiendom och Asker kommun. Cykelvelodromen med internationell tävlingsstandard kommer att ha en 200 meter lång bana med en multiidrottsyta i mitten. Anläggningen kommer att fungera som norska cykellandslagets tränings- och tävlingscenter.

Ambitionen är att projektet ska klassificeras som ett Hållbart Instalcoprojekt. Byggnationen startar under hösten 2020 och ska stå klart sommaren 2022.

 

Publicerad 14 oktober 2020

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.