RÖRJOBB | 31 jan 2020

Instalco får uppdrag av NCC vid Hangar 5 i Bromma

Instalcobolaget Rörgruppen har fått förtroendet att vara samverkanspartner till NCC i projektet Hangar 5. Byggherren NCC äger och utvecklar Hangar 5 i Bromma i Stockholm med visionen att skapa en ny hållbar stadsdel där utvecklingen går från gammal industristad till urban blandstad.
Projektet omfattar 80 000 kvadratmeter nyproduktion fördelat på fyra huskroppar med kontor, hotell, handel och samhällsservice. Rörgruppens uppdrag gäller samverkansentreprenad av VS-arbeten med ett ordervärde på ca 100 miljoner under projektperioden.
– Hangar 5 är en del av den expansiva stadsutvecklingen kring Bromma flygplats. Vi är stolta över att få uppdraget av NCC och över att vara delaktiga i det här projektet, säger Göran Johnsson, vd på Rörgruppen.
Hangar 5 ligger strategiskt mellan Bromma flygplats och handelsområdet Bromma Blocks. Avtal har redan tecknats med ett flertal hyresgäster, bland annat Biz Apartment lägenhetshotell, SATS och ICA Maxi Stormarknad. Här ska ICA etablera en av deras största butiker i Sverige.
– NCC är glada för upphandlingen av Rörgruppen till projektet Hangar 5. Rörgruppen har mycket goda referenser från stora projekt i samverkan och personalen jobbar verkligen tillsammans med oss som beställare av deras tjänster. Tillsammans med övriga, också noggrant utvalda, installatörer så har vi skapat ett vinnande team, säger Harald Stjernström, projektchef Hangar 5.
Projektet ska klassificeras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet BREEAM i nivån Excellent. Hela projektet beräknas vara färdigställt under sista kvartalet 2021.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicerad 31 januari 2020

På nytt jobb

Fredrik Aspe partner på Ebab, har axlat rollen som  vd för Ebab i Stockholm.
Pär Snickar har utsetts till nyckelkundsansvarig för Ouman AB, Göteborg. Han kommer från Regin.
Peter Nöjd har anställts som teknisk säljare på Voltair AB:s Stockholmskontor. Han kommer från Bevent Rasch.
Christian Björkman har utnämnts till försäljningschef för Hansgrohe AB. Han var tidigare projektledare på företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.