TUNNELBANEBYGGE | 13 sep 2021

Instalco bygger tunnelbana

Instalco bygger tunnelbana
Foto: Instalco

Instalcobolagen Rörgruppen och Ohmegi har fått uppdrag av NCC och Region Stockholm att vara med och bygga ut tunnelbanedepån i Högdalen i södra Stockholm. Uppdraget innehåller projektering och installation av el och vs i samverkansentreprenad med ett totalt ordervärde av cirka 150 miljoner.

Tunnelbanan i Stockholm växer och när tunnelbanenätet blir större behövs fler tåg. För att kunna ta hand om de nya tågen ska den befintliga Högdalsdepån byggas ut. Uppdraget för Instalco innefattar installation av vs genom Rörgruppen och installation av el och tele genom Ohmegi. Instalcobolaget Intec har i sin tur anlitats av Rörgruppen och Ohmegi för projekteringsuppdraget. Intec har också uppdrag åt andra externa underentreprenörer i projektet.

– Instalco har med sina dotterbolag stor och samlad kompetens och erfarenhet av sådana här projekt i samverkansentreprenad eller så kallad partnering. Samverkan med NCC och slutkunden Region Stockholm och övriga inblandade entreprenörer kommer att vara särskilt viktigt i det här projektet då driften i den befintliga anläggningen pågår dygnet runt. Vi ser fram emot att vara med och bidra till utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm, säger Göran Johnsson, vd på Rörgruppen och ansvarig i Instalco för tunnelbaneprojektet.

Syftet med projektet är att genom en utbyggnad av depån i Högdalen tillgodose det utökade depåkapacitetsbehovet som följer av den utbyggda tunnelbanan enligt 2013 års Stockholmsförhandling. Det görs genom att bygga fler uppställningsplatser, nya verkstadsplatser för de nya C30-fordonen, ny tvätthall, ny saneringshall samt fler plattformar för städning av tågen. Utöver detta byggs en ny likriktarstation för att försörja den nya uppställningshallen under jord med elkraft. 

Projekteringen har inletts och projektet beräknas vara klart 2025. Instalcos ordervärde på cirka 150 miljoner gäller för åren 2021-2025.

 

Publicerad 13 september 2021

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.