KONTORS-VVS | 4 feb 2023

Instair installerar i Alfa Lavals nya lokaler

Instair ska i samverkan med Skanska och Fabege leverera och installera luftbehandlingssystem i Alfa Lavals nya lokaler i Flemingsberg i Stockholm.

Instair installerar i Alfa Lavals nya lokaler
Bild på huset i Flemmingsberg av Tham Videgård Arkitekter

 

Alfa Lavals nya lokaler i västra Stockholm. Illustration: Fabege/Skanska.

Projektet omfattar nyproduktion av 31 500 kvadratmeter kontor, restaurang, garage och ett innovationscenter.

– Vårt engagemang i projektet har pågått i en rådgivnings- och planeringsfas (fas 1) i nära dialog med Fabege och Skanska sedan sommaren 2022. Vi är nu väldigt glada över att vi får fortsatt förtroende att leverera installationerna då projektet nu övergår i Fas 2, säger Simon Jennstål, vd på Instair.

– Fabeges sätt att involvera strategiska entreprenörer tillsammans med både Generalentreprenör (Skanska) och Hyresgäst (Alfa Laval) i planeringsfasen är ett föredöme för branschen och kommer garanterat att skapa värde och förutsättningar för att detta ska bli en fantastisk bra slutprodukt åt Alfa Laval när det är klart

Projektet har ett tydligt hållbarhets- och miljöfokus med målet att certifiera fastigheten enligt miljöcertifieringssystemet BREEAM-SE, nivå Excellent. Byggarbeten startade sommaren 2022 och inflyttning är planerad till våren 2025.

 

Källa: Instalco

Publicerad 4 februari 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.