VERKTYG. | 23 feb 2023

Innovativ anborrning

Den nya Elgef Plus anborrningen för polyetenrör har den patenterade Y-formade designen, expanderbart spännband, borrbart värmeelement och den välkända Elgef Plus elektrosvetstekniken. 

Innovativ anborrning

Den Y-formade designen med optimerade flödesegenskaper och minskade tryckförluster hjälper till att minska driftkostnaderna för rörnätet. Med en totalt sett låg installationshöjd minskar också risken att skada rör vid grävarbeten. Dessutom ökar säkerheten för hela teamet på plats under efterföljande grävarbeten tack vare ett utloppsläge under rörets spets.

  • Tryckklass: 16 bar vatten (10 bar gas)
  • Snabb och enkel montering med spaksystem
  • Läckagefri hot-tapping med integrerat skär och fast ändstopp

 

Källa: gfps.com

Publicerad 23 februari 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.