INNOVATION | 16 maj 2022

Innovationen som ersätter elskåpet

Inom ett par år släpps Beckhoff Automations nya byggsystem för automation med plug-and-play, som kommer revolutionera utvecklingen av elskåp.

Innovationen som ersätter elskåpet
Rickard Andersson, teamleader sales Sweden, Beckhoff Automation, berättar om företagets innovation som på sikt ska ersätta dagens elskåp med en enkel plug-and-play-lösning.

– Det här blir så enkelt så att till och med jag skulle kunna installera det, säger Rickard Andersson, teamledare för försäljning på Beckhoff Automation.

Han menar att vardagen inom branschen kommer att förändras när Beckhoff MX-System släpps på marknaden om två-tre år. Här talar vi om en helkapslad, damm- och vattentät IP67-klassad enhet, ett modulärt system helt utan kablar och anslutningar, som kan sättas direkt på ditt maskinstativ. Produkten förhandsvisades på Elmia Automation förra veckan.

– Du minskar risken att koppla fel, det blir enklare att felsöka och du kommer som tillverkare av automationslösningar eller specialmaskiner att spara massor av tid vid planering och installation, säger Rickard Andersson.
– Alla vill koppla ihop allt idag och där passar vår lösning väldigt bra in eftersom våra automationssystem är byggda på PC-baserad styrning, säger Rickard.

Det är själva nyckeln bakom Beckhoffs framgångar, menar Rickard.

– Att vi använder oss av samma teknik som finns i vanliga datorer, industri-PC, gör våra industriella styrningar väldigt flexibla och skalbara. Vad vi ser är egentligen ett skifte mot mer mjukvara och mindre komplicerad hårdvara. Den modul du använder ska vara så enkel som möjligt, så löser du resten med en intelligent mjukvara.
Kundgrupperna finns inom fastighetsautomation, processindustri och infrastrukturapplikationer.

Källa: Elmia Automation

Publicerad 16 maj 2022

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.