Ingen mer övergångstid för kontrollansvariga

Det blir ingen förlängning av övergångstiden för certifierade kontrollansvariga, enligt Boverket.

Eftersom det inför årsskiftet 2012/13 inte fanns tillräckligt många certifierade kontrollansvariga, beslutade regeringen att övergångstiden skulle förlängas till den sista juni i år. Anledningen var att endast 2 400 personer certifierat sig, vilket var långt under målet på omkring 4 000.

Nu visar dock Boverkets undersökning att målet i princip är uppfyllt (i början av juni cirka 3 400) med undantag för Blekinge län samt för vissa kommuner i Norrlands inland och Bergslagen.

Mark Kretz, Energi & Miljö nr 6/7 2013 sidan 9

 

Publicerad 19 juni 2013

På nytt jobb

Magnus Stockhaus har anställts som försäljningsingenjör på Danfoss Climate Solutions i Oskarshamn. Han kommer från Rawplug. Tomas Sandberg har anställts som försäljningsingenjör i Stockholm. Han kommer från annan bransch. Thomas Eriksson har anställts som säljare inom fjärrvärme/fjärrkyla och energioptimering i Stockholm. Han kommer från Grundfos. Alexandra Tilander har anställts som teknisk supportingenjör i Göteborg. Hon kommer från Frico. Ludvig Lundh har anställts som säljare i Stockholm. Han kommer från Elektroskandia.
Sven Carlsson har utsetts till vd för Höganäs energi AB. Han kommer från Hässleholms miljö.
Maria Bard har utnämnts till teamleader i kombination med product manager hos Esbe AB, Reftele. Joi Elebo och Per-Johan Brodén har utnämnts till product managers.
Mari Nilsson har utsetts till vd och koncernchef för Infjärdens värme AB. Hon kommer från Adecco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.