FINLANDSKÖP | 28 jan 2022

Indutrade köpte Dewaco

Indutrade har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i det finska bolaget Dewaco Oy, med en årsomsättning om cirka 130 miljoner kronor.

Dewaco utvecklar och tillverkar utrustning och lösningar för slambehandling, slamavskiljning och avvattning till olika applikationer för avloppsvattenrening. Sedan 1986 har Dewaco framgångsrikt tillverkat skrapkedjesystem och bandfilterpressar. Skrapkedjesystem används för borttagning av slam inom exempelvis industriella eller kommunala VA-applikationer. Bandfilterpressar används i avvattningsapplikationer för att reducera organiskt och oorganiskt material från vattnet, exempelvis i TreetoTextile processer där nya hållbara material produceras.

Med hög kompetens och stort kundfokus levererar och implementerar Dewaco de kundanpassade lösningarna inom en rad olika branscher och kommuner, både i Finland, Europa och Asien. Företaget är baserat i Laitila i Finland och har 23 medarbetare.

Tillträde ägde rum den 29 oktober och Dewaco kommer att ingå i Indutrades affärsområde Finland.

Källa: Indutrade

Publicerad 28 januari 2022

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.