KYLKÖP | 1 sep 2020

Indoor Energy förvärvar Teknokyl i Stockholm

Indoor Energy har köpt Teknokyl, Stockholm.
Teknokyl kommer att vara navet i Indoor Energy:s fortsatta satsning på kyla i Stockholmsområdet. Tillsammans med Teknokyl kommer Indoor att omsätta ca 150 mkr inom kyla varav 65 mkr i Stockholm.
– Vi har en tydlig strategi i att fortsätta att växa kylverksamheten och Indoor Energy är idag en av de största kylaktörerna i Sverige. Därtill kommer förvärvet av Teknokyl att stärka vår närvaro i Stockholm där vi redan är marknadsledande inom service avseende kyla, värme, ventilation och fastighetsautomation, säger Mats Bjelkevik, VD på Indoor Energy.
– Vi ser att kylmarknaden kräver mer muskler av de ledande aktörerna i framtiden, att tillsammans med Indoor Energy öka antalet specialister inom bl a energi, mätning och uppföljning och automation kommer att gynna både våra anställda och våra befintliga och nya kunder. Vi ser fram emot att göra den resan tillsammans med gänget på Indoor, säger Göran Hagtorn, Dan Östedt och Kenneth Fisk, huvudägare i Teknokyl.
 
Publicerad 1 september 2020

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.