Blyfritt. | 13 okt 2023

Inbyggda energisparfunktioner

Den nya 9000XE från FM Mattsson är en komplett serie köks-, tvättställs- och dusch-/badkarsblandare.

Inbyggda energisparfunktioner
Komplett serie.

Det finns två olika ytbehandlingar, krom och borstad krom. Produkterna är blyfria, det vill säga de innehåller mindre än 0,1 procent bly av totalvikten och avger därmed inget bly i vattnet. En annan smart funktion är den elektroniska diskmaskinsavstängningen. Produkterna har inbyggda energi­sparfunktioner och anpassade flöden, ”vilket gör dem till marknadens mest energieffektiva”, enligt företaget.

Källa: fmmattsson.com

Publicerad 13 oktober 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.