Ventilationsentreprenad | 27 aug 2014

Imtechuppdrag av Telia Sonera

Imtech Ventilation kommer att svara för luftbehandlingsinstallationerna i Telia Soneras nya huvudkontor som byggs av Peab i Arenastaden i Solna.

Sedan tidiagre har Imtech fått uppdraget att svara för värme- och sanitetsinstallationerna. Byggnaden omfattar totalt 48 000 kvadratmeter och kommer att miljöklassas.

Flytten till det nya huvudkontoret sker preliminärt hösten 2016 och berör alla Telia Soneras medarbetare i Stockholm city och Farsta i södra Stockholm. Telia Sonera har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Fabege.

Ordersumman för Imtech Ventilation uppgår till omkring 32 miljoner kronor och tillsammans med Imtech VS-teknik blir projektet värt omkring 65 miljoner kronor. Monteringsarbetet inleds i dagarna och projektet kommer att färdigställas i februari 2016.

-Vi är stolta över förtroendet från vår beställare. Det är inte många aktörer som kan ta sig an ett så omfattande projekt, berättar Kjell Jonsson på Imtech Ventilation i Stockholm.

Källa: Imtech

Publicerad 27 augusti 2014

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.