Sjukhus | 10 okt 2023

Huddinge sjukhus ska få bättre inomhusklimat

Bravida ska utföra installationer inom ventilation, vs, el, automation och sprinkler på en del av Huddinge sjukhus. Syftet är bland annat förbättrat inomhusklimat för vårdverksamheten samt minskad energianvändning.

Huddinge sjukhus ska få bättre inomhusklimat
Huddinge sjukhus ska få bättre inomhusklimat och på köpet minska sin energianvändning. Foto: Locums bildarkiv

Bravida utför installationerna i byggnad C2 på Huddinge sjukhus som innehåller labb- och specialistverksamhet för hela Region Stockholm där det ställs höga krav på bland annat ventilation och bibehållen driftsäkerhet.

– Vi är stolta över att vara med och bidra till att vårdverksamheten och patienter får ett förbättrat inomhusklimat, minska riskerna för driftavbrott och ohälsosamma föroreningar. Detta kommer även leda till minskad energianvändning i byggnaden vilket bidrar till att hjälpa Region Stockholm att nå sina energisparmål till 2030, kommenterar Michael Andersson, ansvarig för kalkyl och anbud för Bravida Plus Division Stockholm.

Peter Fristedt, projektledare på Locum kommenterar:

– Vi är mycket glada att samarbeta med Bravida i detta projekt. Med Bravida får vi en erfaren och kompetent leverantör till det komplexa projektet på Huddinge sjukhus och samtidigt bidra till en förbättrad inomhusmiljö för vårdverksamheten.

Projektet påbörjades i augusti i år och förväntas vara klart i mars 2025.

Källa: Bravida

Publicerad 10 oktober 2023

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.