köldmedia | 6 okt 2022

Allt fler väljer naturliga köldmedier

Enrad har fått två nya ordrar på kylaggregat. I båda fallen har beställarna valt naturliga köldmedier - en trend som blir allt starkare i branschen, enligt Enrads vd Andreas Bäckäng.

Allt fler väljer naturliga köldmedier
Trenden med naturliga köldmedier blir allt starkare i branschen menar Enrad, som nu fått två nya ordrar med naturliga köldmedier. Foto: Emmy Jonsson

Ordrarna är värd sammanlagt 2,3 miljoner kronor. Den ena ordern kommer från Francks Kylindustri och gäller komfortkyla och integrerad frikyla till Scandic Hotell i Malmö. Den andra ordern kommer från Caverion Sverige och gäller kyla till läkemedelsföretaget Galderma.

Båda aggregaten är beräknade att installeras under hösten 2022.

– Väldigt kul att se att både Scandic och Galderma sätter miljön i första rummet. Scandic behöver ersätta en äldre anläggning och har då valt att satsa på en framtidssäkrad anläggning med naturliga köldmedier. Även Galderma ligger i framkant och har förstått att naturliga köldmedier är det enda valet i framtiden, säger Andreas Bäckäng, vd, Enrad.

Både Francks Kylindustri och Caverion Sverige är nära samarbetspartners som använt Enrads aggregat i andra projekt.

– Francks Kylindustri och Caverion förstår verkligen vikten av att arbeta med naturliga köldmedier och att fasa ut syntetiska köldmedier. Den trenden blir allt starkare i branschen. Även om många stora aktörer håller fast i de syntetiska köldmedierna så går omställningen allt snabbare och det är så klart mycket positivt för oss, säger Andreas Bäckäng.

Källa: Enrad

Publicerad 6 oktober 2022

På nytt jobb

Jakob de Ron har anställts som energikonsult på FVB Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Property Partner.
Sebastian Franzke har anställts som teknisk säljare på projektservice hos Jeven AB, Gävle. Han kommer från Gävle kommun.
Rhode Östling har utsetts till gruppledare för vvs i Skåne hos Norconsult AB, Malmö. Hon kommer från WSP.
Christian Sjöström har anställts som drift-/servicetekniker hos Swegon Sverige i Malmö. Han kommer från Coor.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.