Grundfos fusionerar Wåge

Grundfos AB fusionerar Wåge AB Wåge AB, som sedan januari 2006 varit ett helägt dotterbolag till Grundfos AB, har fr.o.m. den 9/1 2009 fusionerats och ingår nu som en produktionsenhet inom Grundfos AB.

 

Wåge Industri AB grundades 1966 och har mycket lång erfarenhet inom kundanpassade prefabricerade pumpstationer. Produktionen av kundanpassade prefabricerade pumpstationer för avlopp och renvatten till framför allt den kommunala och industriella sektorn, kommer att fortsätta som tidigare.

Efter en snart fullbordad tillbyggnad med utökad produktionsyta, kommer kapacitet och effektivitet att ytterligare göra anläggningen mer produktiv och konkurrenskraftig. Anläggningen, belägen i Töreboda, är idag en av landets största produktionsenheter för framställning av kundanpassade prefabricerade pumpstationer av kompositmaterial.

Fusionen innebär förenklade rutiner internt och högre servicegrad för våra kunder eftersom man endast behöver kontakta en leverantör oavsett om det gäller pumpar eller övrig utrustning i applikationerna. Grundfos AB, som ingår i Grundfoskoncernen, är idag en ledande totalleverantör på den svenska marknaden för pump-applikationer inom VA, värme/kyla och industri. Produktionsenheten i Töreboda kommer benämnas ”Grundfos produktion”. Grundfos produktionsenhet i Töreboda.

Källa: Grundfos

Publicerad 15 mars 2009

På nytt jobb

Pål Warolin har utsetts till ny vd på Uniwater AB, Göteborg. Han kommer från annan bransch.
 Peter Nyberg har anställts som energistrateg på Specialfastigheter Sverige AB, Stockholm. Han kommer från Aktea.
Leo Olsson har anställts som energingenjör hos Aktea AB, Stockholm. Han kommer från TUC. Jules Hanley har anställts som energiingenjör i Malmö. Hon kommer från Lunds tekniska högskola. Riccardo Maggioni har anställts som energispecialist i Göteborg. Han kommer från KYH.
Jonas Brandstedt har anställts som projektledare på Ventpartner i Västmanland AB, Västerås.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.