VVS | 7 nov 2022

Grohe bygger träningsmiljö för vvs-elever

Universitetsholmens gymnasium i Malmö i har fått en ny utbildningsstation för sina vvs-elever av sanitetsproduktleverantören Grohe.
– Det här ger eleverna en väldigt bra produktkunskap i sanitetstekniska produkter, säger Bent Nielsen, förstelärare på skolan.

Grohe bygger träningsmiljö för vvs-elever
Grohe vill stötta utbildningar inom VVS och har därför investerat i en träningsmiljö på Universitetsholmens gymnasium i Malmö där VVS-eleverna får viktig produktkunskap i santitetsprodukter. Foto: Grohe

Med anledning av bristen på skickliga installatörer inom sanitetsbranschen är det viktigare än någonsin att erbjuda ett attraktivt utbildningsprogram som hjälper unga, blivande installatörer att bygga grunden för en fin framtid i yrket, menar Grohe, som därför startat ”Grohe Installer Vocational Training and Education” (Give).

För att förbättra träningsfaciliteterna kommer Grohe att skapa en fullt fungerande träningsmiljö där eleverna kan dra nytta av varumärkets enorma expertis. Den 10 november invigs träningsmiljön på Universitetsholmens gymnasium i Malmö.

– Vi tycker det är både roligt och viktigt att kunna bidra till framtida VVS-installatörers utbildning. Vi vill att eleverna ska få jobba med bästa tänkbara utbildningsmaterial och få en träning som de har en konkret nytta av i yrkeslivet. Därför är vi väldigt glada över samarbetet med Universitetsholmens gymnasium och ser med stolthet fram emot att inviga utbildningsstationen den 10 november, säger Ulf Fogelström, ansvarig för Grohe Sweden.

Det är framför allt andra- och tredjeårselever som ska arbeta med Grohes utbildningsstation innan de tar sin examen och ger sig ut i yrkeslivet. Syftet är att hjälpa studenter i sin utbildning och höja kompetensen hos VVS-installatörer.

– Grohe är ett märke som vi inte är jättebekanta med i Skåne sedan tidigare. Funktionen är att bli bekanta med varumärket och deras produkter som är jättebra. Eleverna får en helhetssyn och mycket kunskap att ta med sig ut i yrkeslivet, säger han.

– Vi har blivit samarbetat med företag tidigare. Det har handlat om företag som har en liten utbildning för våra elever eller att vi köper material och då får vi det billigare. Nu har Grohe gjort en jättestor investering som verkligen ger våra elever en stor produktkunskap, tillägger Bent Nilsson.

 

 

 

Källa: Grohe

Publicerad 7 november 2022

På nytt jobb

Dick Sellberg har anställts som säljare hos Roth Sverige AB, Malmö. Han kommer från STP Konsult.
Christel Ternström har anställts som innesäljare på Ekovent AB, Malmö. Hon kommer från Lindab.
Jenny Stenberg har utsetts till produktchef bygginfo hos Svensk byggtjänst, Stockholm. Hon kommer från Fastighetsmäklarförbundet.
 Kristin Olving har anställts som konsult för att jobba med miljöcertifieringar och taxo­nomi på Energi och miljö hos Bengt Dahlgren Göteborg AB. Hon kommer från annan bransch. Tobias Dahlquist har anställts som biträdande vvs-konsult. Han kommer från Yrgo. Jesper Knutsson har anställts som expert på cirkulära vattensystem och dagvattenhantering. Han kommer från Chalmers. Linnea-Louise Joo har anställts som biträdande konsult. Hon kommer från Chalmers. Pär Holm har anställts som elkonsult. Han kommer från Bravida. Christoffer Alm har anställts som konsult och gruppledare inom energieffektivisering. Han kommer från Chalmers industriteknik. Moa Normark har anställts som biträdande vvs-konsult. Hon kommer från Chalmers. Fredrik Risby har anställts som seniorkonsult som besiktningsman, uppdragsledare, byggledning och kontroll­ansvarig i Borås. Han kommer från Afry.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.