Utmärkelse | 4 maj 2023

Gränden – bästa nyproduktion i allmännyttan

Utmärkelsen Allmännyttans bästa nyproduktion 2023 vanns av bostadsbolaget LKF i Lund med kvarteret Gränden.
”Överraskande och skicklig förvandling av ödslig parkeringsgata till vacker stadsmiljö", skriver juryn i sin motivering.

Gränden – bästa nyproduktion i allmännyttan
Anna Medin, byggprojektledare på LKF, och distriktschef Sofia Ekelin tog emot priset när kvarteret Gränden utnämndes till Allmännyttans bästa nyproduktion 2023.

– Det här är så fantastiskt roligt, sa Anna Medin, byggprojektledare på LKF, som tillsammans med distriktschef Sofia Ekelin tog emot priset under Allmännyttans Fastighetsdagar i Jönköping.

Tio nyproduktionsprojekt nominerades till årets upplaga av tävlingen. De nominerade projekten granskades  utifrån tolv kriterier om bland annat hållbarhet, nytänkande, arkitektonisk gestaltning, anpassning till platsen och lägenheternas funktionalitet.

Juryn har nu utsett Gränden till vinnare med motiveringen:

”Överraskande och skicklig förvandling av ödslig parkeringsgata till vacker stadsmiljö. Husen är omsorgsfullt anpassade till platsen och den befintliga bebyggelsen men tillför också en harmonisk variation i höjd och materialval. Husen har hög kvalitet med fina detaljer och det syns att allt är välgjort. Stor omsorg har även lagts på utemiljöer och gröna tak. Här finns även solceller på taken och elbilspooler för att göra det lättare att leva hållbart. Hög ambition för framtidens förvaltning av området där fastigheten finns som digital tvilling. Kommunikation till hyresgäster sker digitalt.”

Källa: Sveriges Allmännytta

Publicerad 4 maj 2023

På nytt jobb

 Jeanna Nylander har utsetts till vd för Bengt Dahlgren Syd AB, Malmö. Hon kommer från Allbygg.
Anders Sjögren har utnämnts till vd för Bastec AB, Stockholm. Han var tidigare affärsområdeschef Produkter på företaget.
Victor Ahl har anställts som energi- och vvs-ingenjör hos Energija, Jonsered. Han kommer från Afry.
Marcus Sandlund har utnämnts till kommersiell direktör på Caverion. Han var tidigare affärsområdeschef för advisory business i företaget.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.