PRIS | 8 feb 2023

Goda initiativ för framtidssäker VA ska prisas

Branschnätverket VA-fakta delar varje år ut ett pris som ska belysa goda initiativ för en framtidssäker hantering av vatten- och avloppsnät. Nu är det dags att nominera kandidater till årets pris.

Goda initiativ för framtidssäker VA ska prisas
2022 fick ”maratonutredaren” Anders Grönvall som envist och ihärdigt jobbat fram utredningen Vägar till hållbara vattentjänster VA-priset 2022. Foto: Uppsala kommun

 

Hampe Mobärg, talesperson för VA-fakta. Foto: ME

– Bakgrunden till priset är att många av VA-systemen i Sverige akut behöver underhåll och renovering. Det händer olyckor som läckor, rörbrott och att förorenat vatten blandas med dricksvatten nästan varje vecka någonstans i Sverige. Genom att belysa problemen men också belöna kreativa lösningar försöker vi visa hur viktig vattenfrågan är, förklarar Hampe Mobärg, talesperson för VA-Fakta.

Priset kan gå till en person, organisation, företag som har uppmärksammat och tagit speciella initiativ för att förbättra vår hantering av VA-infrastrukturen. Prisutdelning sker på Världsvattendagen den 23 mars. Fram till den 15 mars går det bra att nominera genom att fylla i forumuläret på VA-faktas hemsida.

Förra årets pristagare var ”maratonutredaren” Anders Grönvall som envist och ihärdigt jobbat fram utredningen Vägar till hållbara vattentjänster. Dessutom gavs ett hedersomnämnande till VA Syds arbete för att hantera skyfall och projektledaren för Plats för vattnet Kristina Hall.

Källa: VA-fakta

Publicerad 8 februari 2023

På nytt jobb

Lars Pellmark har utsetts till specialist teknisk förvaltning hos Jernhusen AB, Stockholm. Han kommer från Skandia fas­tigheter.
Bengt Bäckström har anställts som teknisk säljare på Hallströms verkstäder AB, Nälden. Han kommer från Fläktgroup.
 Sofie Bjurling har utnämnts till produktchef för varumärket Pneumatex hos IMI Hydronic Engineering AB. Hon var tidigare kundvårdsspecialist på företaget. Lena Särehag Bellwood har utsetts till produktchef för varumärkena TA och Heimeier. Hon kommer närmast från Protek där hon var projektledare.
 Deniz Kalkan har anställts som sprinklerkonstruktör hos Intec. Han har tidigare arbetat som vvs-konstruktör på Technoresolut och Sweco.

Föreningen för branschens proffs

Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle där både människor och miljö mår bra. Aktiviteterna, utbildningarna och verktygen du behöver för att utvecklas i din yrkesroll. Gå med i EMTF du också.

Läs mer om fördelarna av medlemskap i EMTF

Nyhetsbrev från Energi & Miljö

Nyheterna, reportagen, forskningen och frågorna för oss som jobbar för god innemiljö och energieffektiva byggnader.
Gratis varje vecka direkt i din inkorg.

jag godkänner att energi-miljo.se sparar och hanterar mina kontaktuppgifter.